Vynikající zeleninová pomazánka jen ze 3 surovin

Zeleninová pomazánka je skvělým způsobem, jak zařadit do jídelníčku více zeleniny. Je lehká, chutná a vhodná jako svačina nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Tento recept je jednoduchý a rychlý, přesto výsledek ohromí každého milovníka zeleniny.

Zdroj: Lenka Šilhánková

Ingredience:

  • Mrkev, petržel, celer (v poměru 1:1:1)
  • Sůl a pepř (dle chuti)
  • Česnek (2 stroužky nebo dle chuti)
  • Majonéza (dle potřeby)
  • Zakysaná smetana (dle potřeby)

Postup přípravy:

1) Nastrouhání zeleniny: Nastrouhejte mrkev, petržel a celer na jemném struhadle. Důležité je dodržet poměr 1:1:1, aby byla chuť vyvážená a žádná ze zelenin nebyla dominantní.

2) Ochucení zeleniny: Osolte a opepřete nastrouhanou zeleninu podle chuti. Přidejte utřený česnek – množství si přizpůsobte podle svého gusta, ale doporučené jsou dva stroužky.

3) Přidání majonézy a zakysané smetany: Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu v poměru 1:1. Množství přizpůsobte tak, aby vznikla ani příliš řídká, ani příliš hustá pomazánková hmota.

4) Smíchání ingrediencí: K nastrouhané zelenině přidejte směs majonézy a zakysané smetany a dobře promíchejte, dokud nevznikne jednolitá pomazánková hmota.

5) Alternativa pro zdravější verzi: Pro zdravější verzi pomazánky můžete majonézu vynechat a použít pouze zakysanou smetanu.

Tip:

  • Pomazánka je výborná podávaná s čerstvým pečivem, jako náplň do sendvičů nebo jako dip k zeleninovým tyčinkám.

https://primainspirace.cz/2023/12/10/jednohubky-z-toustoveho-chlebu-ktere-na-stole-nevydrzi-ani-chvili-rychle-a-chutne-obcerstveni/

Závěr:

Tato zeleninová pomazánka je dokonalým příkladem toho, jak může být zdravá strava jednoduchá a přitom nesmírně chutná. Je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a zdravý recept, který osvěží jejich jídelníček.