Vepřové nudličky s opečeným bramborem: Skvělý tip na sobotní oběd

Pokud hledáte inspiraci pro rychlý, ale vydatný oběd nebo večeři, vepřové nudličky s opečeným bramborem jsou skvělou volbou. Tento pokrm kombinuje šťavnaté vepřové maso plné chuti s křupavými brambory z fritézy, vytvářející tak perfektní harmonii chutí. Přidání sójové omáčky a česneku dodává masu výraznou a nezapomenutelnou chuť. Tento recept je ideální pro každého, kdo má rád jednoduchá, ale delikátní jídla.

Zdroj: Jana Benešová

Co budeme potřebovat:

  • Vepřové maso nakrájené na nudličky (množství dle počtu osob)
  • Brambory (dle potřeby)
  • 1 velká cibule
  • Česnek podle chuti (sypaný nebo čerstvý)
  • Sójová omáčka
  • Sůl a pepř
  • Trochu vody pro dušení
  • Olej na smažení

Postup:

1) Příprava masa: Vepřové nudličky osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, přidejte maso a na vysokém ohni ho rychle orestujte.

2) Přidání dochucovadel: K masu přidejte sypaný česnek (nebo čerstvě rozdrcený) a sójovou omáčku dle chuti. Promíchejte a zvolna podlijte trochou vody. Snižte teplotu a nechte maso dusit do změknutí.

3) Příprava brambor: Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky nebo hranolky. Opečte je ve fritéze do zlatova a křupava.

4) Servírování: Hotové vepřové nudličky podávejte s opečenými bramborami na talíři. Brambory můžete posypat trochou soli a bylinek pro lepší chuť.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Vepřové nudličky s opečeným bramborem jsou výbornou volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na jednoduchém, ale chutném pokrmu. Kombinace masových nudliček s křupavými brambory je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept je důkazem, že i s minimem ingrediencí lze připravit opravdu lahodný oběd nebo večeři.