Kuřecí směs s jasmínovou rýží

Dnes se ponoříme do chutí Asie s receptem na kuřecí směs s jasmínovou rýží. Tento pokrm je perfektní kombinací šťavnatého kuřecího masa, křupavé zeleniny, aromatických čínských hub a mungo klíčků, vše doplněné o jemnou jasmínovou rýži. Marinované kuřecí nudličky, smažené a podávané s bohatou zeleninovou směsí a lehkou omáčkou, přinášejí na stůl skvělou chuť a aroma. Tento recept je ideální pro ty, kdo milují asijskou kuchyni a chtějí si připravit něco speciálního a zdravého.

Zdroj: Renata Fischerová

Co budeme potřebovat:

Kuřecí směs:

  • 1 cibule
  • 1 velká mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • Půl červené papriky
  • Pórek
  • Čínské houby
  • Mungo klíčky
  • 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • Pepř, sojová omáčka
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 400 ml vody
  • Tmavá sojová omáčka
  • Olej na smažení
  • Případně chilli pro pikantní verzi

Jasmínová rýže:

  • Jasmínová rýže

Jak budeme postupovat:

1) Marinování kuřete: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, smícháme se 2 lžícemi světlé sojové omáčky, 1 lžící octa a pepřem. Promícháme a necháme marinovat v lednici po dobu 30 minut.

2) Smažení kuřete: Na oleji rychle opečeme kuřecí nudličky dozlatova, vyjmeme a odložíme na talíř.

3) Příprava zeleniny: Na stejném oleji zpěníme cibuli na proužky, přidáme mrkev na tenké plátky, česnek na plátky a chvíli dusíme. Poté přidáme papriku na proužky, pórek, houby a klíčky a vše dusíme další 2 minuty.

4) Příprava omáčky: Ve vodě rozmícháme 2 lžíce bramborového škrobu, zalijeme zeleninu a přidáme 3 lžíce tmavé sojové omáčky. Chvíli povaříme.

5) Dokončení směsi: Do zeleniny vložíme maso, přidáme dle chuti další sojovou omáčku a chilli. Prohřejeme.

6) Vaření rýže: Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Kuřecí směs s jasmínovou rýží je skvělým způsobem, jak si doma vytvořit autentický asijský pokrm. Je to jídlo plné chutí a textur, které jistě zaujme každého, kdo ho ochutná. Tento recept je nejen chutný, ale i relativně jednoduchý na přípravu, což z něj dělá ideální volbu pro večerní vaření. Přejeme vám dobrou chuť a užijte si tento kulinářský výlet do Asie!