Chystáte se na kulinářskou cestu, která přenese vaše chuťové pohárky do světa křupavé extáze? Připravte si kuřecí řízečky v kukuřičných lupínkách doprovázené nadýchanou bramborovou kaší. Tento recept kombinuje jednoduchost s neotřelou chutí a jistě potěší každého milovníka dobrého jídla.
Co budeme potřebovat
Kuřecí řízečky
- 4 kuřecí prsa
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 1 hrnek kukuřičných lupínků
- 2 dl oleje
- Koření dle chuti (kari, paprika, grilovací směs)
Jak budeme postupovat
1) Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa očistěte a napříč nakrájejte na proužky, silné přibližně jako palec. Lehce je rozklepněte, aby byly širší.
2) Příprava lupínků: Kukuřičné lupínky rozdrťte do konzistence podobné strouhance. Lupínky vložte do mikrotenového sáčku a rozdrťte kuchyňským válečkem.
3) Příprava obalovací směsi: Vejce smíchejte s mlékem a rozšlehejte. Mouku si můžete ochutit špetkou koření dle vaší volby.
4) Obalování: Připravené kousky kuřecího masa postupně obalte v mouce, poté ve vajíčku s mlékem a nakonec v kukuřičných lupíncích.
5) Smažení: Obalené řízečky smažte v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova.
Vyzkoušejte také:
- Plněné papriky s rajskou omáčkou
- Karbanátky z kuřecího masa a zeleniny s bramborovou kaší
- Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
- Pečená kližka na kořenové zelenině s bramborovou kaší
Závěr
Po usmažení kuřecí řízečky nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku. Podávejte s hladkou bramborovou kaší a užijte si jedinečnou kombinaci chutí, které tento recept nabízí. Křupavý obal a šťavnaté kuřecí maso vytvářejí perfektní harmonii, kterou si zamilujete od prvního sousta.