Vepřová krkovice ve smetanové omáčce s žampióny a hranolky

Vepřová krkovice ve smetanové omáčce s žampiony je lahůdka, která potěší každého milovníka bohatých a krémových omáček. Spojení jemného vepřového masa, aromatických žampionů a husté smetanové omáčky vytváří dokonalou harmonii chutí. Podávané s křupavými hranolky, tento recept se stane oblíbeným jídlem pro všechny příležitosti.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Co budeme potřebovat

  • Vepřová krkovice
  • Žampiony, nakrájené
  • Smetana 30%
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej pro smažení
  • Jak budeme postupovat

1) Opečení masa: Krkovici opečeme na pánvi zprudka ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté maso odebereme z pánve a uchováme ho teplé pod pokličkou.

2) Příprava omáčky: Na výpeku, který zůstal po opečení masa, orestujeme nakrájené žampiony. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Omáčku necháme na mírném ohni zredukovat do požadované hustoty.

3) Podávání: Maso servírujeme s hotovou smetanovou omáčkou a doplníme porcí křupavých hranolek.

Připravte si také:

Závěr

Vepřová krkovice ve smetanové omáčce s žampiony a hranolky je ideální volbou pro chutný oběd nebo večeři. Toto jídlo je nejen lahodné, ale i relativně snadné na přípravu, což ocení každý, kdo chce pohostit rodinu nebo přátele bez zbytečného stresu z vaření. Krémová omáčka krásně doplňuje chuť vepřové krkovice a žampiony dodávají celému pokrmu příjemnou texturu. Přejeme dobrou chuť!