Brambory jen nastrouháme na plech, přidáme mleté ​​maso, sroluji a peču takto každý týden

Tento recept na bramborovou roládu s mletým masem si rychle získal srdce naší rodiny. Je to jednoduchý, ale velmi chutný pokrm, který je ideální na každodenní vaření. Díky praktickému postupu, který jsem objevili na YouTube, se stane tento recept rychle oblíbeným i ve vaší domácnosti. Připravte se na chválu od všech, kdo ho ochutnají!

Zdroj: youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Co budeme potřebovat:

Na bramborovou placku:

  • 3 brambory (600 gramů)
  • 200 gramů strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 čajové lžičky soli

Na plnění:

  • 400 gramů mletého masa
  • 1 cibule
  • Volitelně papriky (červená i zelená)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl, černý mletý pepř
  • 1 sklenice horké vody (200 ml)

Jak budeme postupovat:

1) Příprava bramborové placky: Brambory nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme sůl, pepř, vejce, zelené bylinky a sýr. Směs rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

2) Příprava plnění: Na pánvi zahřejeme olej, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a dusíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a volitelně i nakrájenou papriku. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a vodu a dusíme, dokud se většina tekutiny neodpaří.

3) Sestavení rolády: Na předpečenou bramborovou placku rovnoměrně rozetřeme směs mletého masa. Celé to opatrně srolujeme.

4) Pečení: Roládu můžeme posypat zbylým sýrem a pečeme v troubě na 180°C ještě po dobu 15 minut.

Nafouknuté brambory, které jsou lepší než hranolky: Udělejte při pečení tuto fintu a nafouknou se jako balón!

Závěr

Bramborová roláda s mletým masem je vynikající volbou pro každý týden. Její příprava je rychlá a výsledek vždy nadchne celou rodinu. Tento recept je důkazem, že i z jednoduchých surovin lze připravit nádherné a chutné pokrmy. Užijte si každé sousto této výjimečné rolády!