Vítejte ve světě lahodných překvapení a dokonalých chuťových kombinací! Dnes vám představíme recept, který vám rozhýbe chuťové buňky a nadchne každého milovníka dobrého jídla. Dokonalé šťavnaté hovězí na hořčici je pokrm, který si zamilujete hned po prvním soustu. Připravte se na jedinečnou kulinářskou lahůdku, která vás okouzlí svou intenzivní chutí a šťavnatostí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí na hořčici
Co budeme potřebovat:
- 200 g cibule
- 800 g hovězího masa (roštěná, krk nebo kližka)
- Sůl a pepř
- 2 lžíce sádla
- 500 g hovězího vývaru
- 1 lžíce hořčice
- Máslo
- Hladká mouka
Jak budeme postupovat:
1. Hovězí maso nakrájejte na plátky o tloušťce 2-3 cm, jemně naklepejte a osolte a opepřete.
2. Posypte hladkou moukou.
3. Maso rychle osmažte na sádle z obou stran.
4. Maso vyjměte a přidejte jemně nasekanou cibuli.
5. Přidejte trochu vody, aby se uvolnila šťáva z masa. Vařte 5 minut.
6. Přidejte 500 ml hovězího vývaru a 1 lžíci hořčice. Promíchejte a vařte 5 minut.
7. Maso vraťte do hrnce.
8. Duste na nízké teplotě nebo v troubě při 100 °C po dobu 100 minut.
9. Na závěr přidejte trochu másla do omáčky a dobře promíchejte. Podávejte s oblíbenou přílohou. Doporučujeme přidat osmaženou cibulku a volské oko.
Jak jednoduché! Dobrou chuť! 🙂