Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za jednoduchý koláč, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit výborný jogurtový koláč s jednoduchou a rychlou přípravou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku. Jemný, křupavý a neodolatelně chutný!
Výborný jogurtový drobenkový koláč
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 2 žloutky
- 70 g krystalový cukr
- 70 ml rozpuštěné máslo
- 200 g hladké mouky
- kůra z 1 citronu
- špetka soli
- 1 balení prášek do pečiva
Krém:
- 2 vaječné bílky
- 3 lžíce cukru
- 400 g vanilkový jogurt
- 3 lžíce hladké mouky
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V míse smíchejte žloutky s krystalovým cukrem – promíchejte metličkou a přilijte rozpuštěné máslo – znovu promíchejte.
2. Následně do směsi přisypejte mouku, přidejte citronovou kůra z 1 citronu, špetku soli a nasypte prášek do pečiva – vše promíchejte dohladka.
3. Těsto rozdělte na polovinu, zabalte do fólie a uložte na 30 minut do mrazáku.
Po vyjmutí těsta z mrazáku vyložte formu pergamenem a jednu polovinu těsta vtlačte na dno formy.
4. Krém: V jiné míse vyšlehejte bílky do pěny a přisypejte cukr – šlehejte do tuhé pěny.
5. V další míse smíchejte vanilkový jogurt s moukou, vmíchejte vyšlehanou pěnu, pak směs rovnoměrně nalijte do formy na těsto a druhou polovinou těsta nastrouhejte na struhadle (drobenka).
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
7. Po upečení ho ještě ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!