Hrách s uzenými vepřovými žebry je jednou z těch kombinací, které vás doslova nadchnou. Tento recept spojuje hrášek s bohatou chutí uzených vepřových žeber, vytvářejíc tak dokonalou kombinaci chutí. Připravte se na jednoduché a chutné vaření, které vás potěší svou výslednou lahodností.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrách s uzenými vepřovými žebry
Co budeme potřebovat:
- Mražený nebo zavařený hrášek 1 kg
- Uzená vepřová žebra 1 kg
- Cibule 2 ks
- Mrkev 2 ks
- Masový vývar 800 ml
- Rajčatový vývar 300 g
- Mletý černý pepř
- Čerstvý pepř
- Sůl
Jak budeme postupovat:
1. Dvě cibule očistěte a nakrájejte nadrobno.
2. Ve velké pánvi wok osmahněte cibuli se špetkou soli.
3. Vařte 5 minut za častého míchání.
4. Oloupejte dvě mrkve a poté je nakrájejte na kostičky/kulaté kolečka.
5. Přidejte je nad cibuli a smažte dalších 5 minut.
6. Žebírka nakrájejte na menší kousky.
7. Žebra přidejte na osmaženou zeleninu.
8. Uzená žebra se zeleninou vařte dalších 5 minut.
9. Zalijte 800 ml horkého masového vývaru.
10. Vařte hodinu s přiklopenou pokličkou.
11. Přidejte 300 g rajčatového vývaru a 1/2 lžičky mletého pepře.
12. Lžící dobře promíchejte.
13. Hrášek ze sklenice dobře slijte. Přidejte ho do hrnce.
14. Vše promíchejte a 10 minut vařte s přiklopenou pokličkou.
15. Vypněte oheň.
16. Přidejte snítku čerstvě nasekaného kopru.
17. Vmíchejte hrášek a nechte 10 minut stát s přiklopenou pokličkou.
Hotovo! Dobrou chuť!