Skvělé domácí langoše se smetanou a česnekem z dokonalého kynutého těsta

Už jste někdy snili o křupavých a lahodných langoších, které si můžete připravit doma? S naším receptem na skvělé domácí langoše se smetanou a česnekem to dokážete. Toto dokonalé kynuté těsto vás okouzlí svou chutí a vůní, a když přidáte smetanu a česnekovou omáčku, neodoláte. Připravte se na jedinečnou chuťovou jízdu, kterou si budete chtít užít znovu a znovu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí langoše se smetanou a česnekem z kynutého těsta

Co budeme potřebovat:
  • Mouka 1 kg
  • Sušené droždí 14 g nebo čerstvé 42 g
  • Mléko 700 ml
  • Cukr 15 g
  • Čerstvá smetana
  • Česnek
  • Sýr
  • Olej na těsto 50 ml
  • Olej na smažení 250 ml

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy dejte 700 ml vlažného mléka, 14 g sušeného droždí a 15 g cukru.

2. Necháme 10 minut kynout, aby se droždí aktivovalo.

3. Promíchejte metličkou.

4. K tekutině prosejeme 1 kg mouky.

5. Ručně hněteme 5 minut.

6. Těsto vložte do mísy a povrch těsta potřete olejem.

7. Mísu zakryjte potravinovou fólií.

8. Nechte 30-40 minut kynout.

9. Vykynuté těsto položte na olejem vymazanou pracovní plochu.

10. Rozdělte těsto na 10-12 stejných dílů.

11. Z těsta vytvarujte 10-12 kuliček a povrch každé kuličky potřete olejem.

12. Přikryjte těsto potravinovou fólií.

13. Necháme ještě 10-15 minut kynout.

14. Na olejem potřené pracovní ploše rozetřete rukama rovnoměrně kouli těsta, až vznikne placka.

15. Smažte v rozpáleném oleji.

16. Smažte langoše 2 minuty z každé strany na středně vysoké teplotě.

17. Vyjměte na papírovou utěrku.

18. Potřete langoše drceným česnekem utřeným se solí a olejem.

19. Potřete je vrstvou čerstvé smetany.

20. Navrch posypte trochou strouhaného sýra.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: