Kuřecí prsa zabalená ve slanině na kysaném zelí

Připravte si výjimečnou delikatesu, která potěší chuťové pohárky vaší celé rodiny. Kuřecí prsa zabalená ve slanině na kysaném zelí jsou jednoduchým a zároveň neodolatelným jídlem, které si zamiluje každý milovník kvalitního masa a tradiční české kuchyně.

Zdroj: testszervizwebaruhaz.hu

Co budeme potřebovat:

Suroviny:

  • 3 filety z kuřecích prsou (cca 70 dkg)
  • 9 plátků slaniny
  • 5 dkg uzeného masa nebo slaniny
  • 1 kg kysaného zelí
  • 2-3 bobkové listy
  • 10 zrnek celého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce tuku

Postup přípravy:

1) Předehřátí trouby: Zapněte troubu a předehřejte ji na 160 stupňů.

2) Příprava masa: Mezitím kuřecí prsa nakrájejte na stejně velké kusy, osolte a opepřete. Každý kousek masa obalte plátkem slaniny.

4) Příprava česneku a pečicího plechu: Česnek nasekejte na hrubo. Plech vymažte tukem.

4) Vrstvení zelí a slaniny: Na plech rozložte kysané zelí. Pokud je zelí příliš slané, můžete jej předem propláchnout. Přidejte uzené maso nebo slaninu nakrájenou na kostičky, česnek, celý pepř a bobkové listy.

5) Pokládání masa: Na vrstvu zelí poklaďte kousky kuřecích prsou zabalených ve slanině.

6) Pečení: Přikryjte alobalom a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca jednu hodinu. V polovině pečení maso otočte. Po hodině pečení odstraňte alobal a nechte maso doznít a získat křupavý povrch, pečte dalších 15 minut.

Smažená kuřecí prsa s brokolicí a smetanovou omáčkou

Závěr:

Tento skvostný recept na kuřecí prsa na kysaném zelí je jednoduchý na přípravu, ale bohatý na chutě. Vychutnejte si měkké kuřecí maso s křupavým obalem a harmonii chutí, které se spojí v dokonalý celek na talíři. Dobrou chuť!