Šťavnatá kuřecí prsa v bylinkové marinádě: Krok za krokem

Objevte, jak snadno můžete připravit šťavnatá kuřecí prsa v bylinkové marinádě. V našem krok za krokem průvodci vám ukážeme, jak jednoduché je toto jídlo připravit. Tato kuřecí prsa, plná chutí čerstvých bylinek, se stanou hvězdou vašeho stolu. Ideální pro každého, kdo hledá chutný a zdravý recept, který si rychle oblíbí celá rodina.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10

Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě

Co budeme potřebovat:

Směs na obalování:

  • 2 vejce
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Ostatní:

  • 2-4 kuřecí prsa
  • mouka na obalování
  • olivový olej + 30 g másla – na smažení

Další:

  • 200-220 ml vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do misky si rozklepněte vejce, přisypejte sůl, černým mletým pepřem a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – vyšlehejte/promíchejte.

Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10

2. Kuřecí prsa nejprve obalte v mouce, potom ve směsi a nakonec je položte do pánve s rozehřátým olivovým olejem a máslem – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava. Po smažení je vyndejte z pánve a přendejte na talíř.

Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10
Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10

3. Do stejné pánve nalijte vývar – vařte na mírném ohni, přidejte prolisovaný česnek a vsypejte čerstvě nasekanou petrželku – společně povařte a nakonec položte smažené prsíčka – společně smažte cca 5 minut.

Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10

4. Po smažení je podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10
Šťavnaté kuřecí prsa v bylinkové marinádě
Zdroj: Kuhinja za 10

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: