Nevíte co lahodného a jednoduchého uvařit k obědu nebo na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na krémové těstoviny, které si snadno připravíte. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Jsou delikátní, jemné, krémové a rozplývají se v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí těstoviny tagliatelle v smetanové omáčce s vínem
Co budeme potřebovat:
- 400 g kuřecí prsa
- olivový olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička cibulový prášek
- 1 lžička suchý tymián
Ostatní:
- olivový olej + máslo na – smažení
- 300 g žampionů
- 100 g hrášku (mraženého)
- 1 XL nebo 2-3 běžné stroužky česneku
- 1 sklenice suchého bílého vína
- 400 ml husté smetany (20-30 %)
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 50 g jemně nastrouhaného sýru
- hrst čerstvé petrželky
- 250 g těstoviny tagliatelle
Na zdobení a posypání:
- sýr Parmisiano Reggiano – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si dejte nakrájené kuřecí prsa na kousky a pokapejte je olivovým olejem. Dochuťte je solí, černým mletým pepřem, rozmarýnem, cibulovým práškem a suchým tymiánem – vše důkladně promíchejte, aby se koření vstřebalo – smažte na mírném ohni 4-5 minuty do hněda a po smažení nechte stranou.
2. Do rozehřáté pánve s olejem a máslem si vsypejte na půlměsíce nakrájené žampiony – smažte na mírném ohni do zlatohněda, pote k nim vmíchejte hrášek, nakrájený česnek, dále přilijte suché bílé víno a zalijte hustou smetanou (20-30 %). Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a vařte na mírném ohni.
3. Mezitím si do hrnce na sporáku do vroucí osolené vody vsypejte těstoviny tagliatelle – vařte je na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
4. Následně do omáčky přidejte smažené kuřecí kousky – promíchejte a nakonec vsypejte uvařené těstoviny al dente – dobře promíchejte a posypejte ještě jemně strouhaným sýrem Parmisiano Reggiano a čerstvou nasekanou petrželkou – vše pořádně promíchejte.
4. Na závěr posypejte ještě strouhaným sýrem Parmisiano Reggiano a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!