Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem

Vepřová panenka s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem je luxusní pokrm, který vás okouzlí svou komplexní chutí a texturou. Ačkoli je tento recept vynikající pro speciální příležitosti, jeho příprava je překvapivě rychlá a jednoduchá.

Zdroj: Katka Kačka Suchá
Co budeme potřebovat:
  • Vepřová panenka
  • Malá cibulka
  • Nakládaný zelený pepř (1 lžíce)
  • Oříšek másla
  • Koňak
  • Voda
  • Smetana ke šlehání

Doporučujeme – Hovězí maso s dušenou mrkví a bramborami


Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Osmažte plátky panenky na steakové pánvi, přendejte je na teflonový talíř a dodělejte ještě 1 minutu v mikrovlnce na programu CRISP.

2) Omáčka: Štávu z masa přelijte na menší pánvičku a přidejte oříšek másla.

3) Cibulka: Na máslu osmažte na kostičky nakrájenou malou cibulku.

4) Přidání pepře: Přidejte lžíci nakládaného zeleného pepře a smažte ho asi půl minuty.

5) Koňak a Flambování: Přilijte trochu koňaku a nechte flambovat, až se koňak zredukuje.

6) Zakrytí a dušení: Udusit poklicí, přidat trochu vody a smetanu ke šlehání.

7) Zredukování a dochucení: Nechte omáčku zredukovat a osolte. Výpek z panenky omáčku krásně ochutí.

Recept na vepřovou panenku s omáčkou s nakládaným zeleným pepřem je jedním z těch, které vám nabídnou gurmánský zážitek, aniž byste museli strávit celý den v kuchyni. Kombinace různých chutí a technik, jako je flambování s konakem, dodá vašemu pokrmu extra “něco”, co vaše hosty nebo rodinu určitě ohromí. Určitě stojí za to tento recept vyzkoušet a užít si jedinečnou směsici chutí a aromat! Dobrou chuť!