Hovězí maso s dušenou mrkví a bramborami

Vraťte se s námi do doby, kdy jídla měla duši a příběh. Kdo by odolal kousku dokonale připraveného hovězího masa, ponořeného v omáčce, která je doslova návyková? Tento recept na hovězí maso s dušenou mrkví a brambory je plný hlubokých chutí, které se skvěle doplňují. Čtěte dál a uvařte si něco, co vás zahřeje nejenom zvenčí, ale i zevnitř!

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept na hovězí maso s dušenou mrkví a bramborami:

Co budeme potřebovat:

  • Hovězí maso (cca 1 kg)
  • 2 velké cibule
  • Lžička kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda
  • 1/2 kostky masoxu
  • Polohrubá mouka na zahuštění

Doporučujeme – Recept na kuřecí špízy s žampióny a rýží


Jak budeme postupovat:

1) Na pánvi osmažte 2 velké cibule společně s kmínem skoro až do černa.

2) Přidejte hovězí maso, orestujte je z obou stran a osolte.

3) Podlijte malým množstvím vody, přiklopte a nechte dusit asi 5 minut.

4) Podlijte vroucí vodou, přidejte půl kostky masoxu a pepř. Nechte maso dusit do poloměkka.

5) Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji trochou polohrubé mouky. Důležité je, že cibule samo o sobě již omáčku zahustí.

6) Provařte a podávejte s dušenou mrkví a brambory.