Nebojte se experimentovat v kuchyni, zejména během vánočního pečení! Vánoční linecké kokosky s čokoládovým krémem jsou skvělým příkladem, jak tradiční recepty mohou získat nový, vzrušující rozměr. Tyto drobné cukrovinky kombinují klasickou lineckou chuť s exotickým kokosem a bohatým čokoládovým krémem, vytvářející nezapomenutelný chuťový zážitek. Připravte se na to, že se stanou novou oblíbenou pochoutkou vaší rodiny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vánoční linecké kokosky s čokoládovým krémem
Co budeme potřebovat:
Kokosky:
- 3 vaječná bílka
- 210 g cukru (1 šálek)
- 180 g sušeného kokosu (2 šálky)
Krém:
- 200 g čokolády
- 250 g másla
Linecké testo:
- 140 g másla
- 1 žloutek
- 70 g moučkového cukru (1/2 šálku)
- 230 g univerzální mouky
Další:
- 50 g jahodového džemu (1/4 šálku)
- 200 g čokolády na polevu
- 100 g másla na polevu
Jak budeme postupovat:
1. Příprava kokosových vrchů: Vyšlehejte bílka s cukrem nad parou, neustále míchejte 10-15 minut, dokud se cukr nerozpustí a směs nezhoustne. Přeložte směs do misky a jemně vmíchejte kokos vařečkou.
2. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou na plech vyložený papírem na pečení naneste kokosky.
3. Pečte při 160 °C 10 minut, poté pootevřete dvířka trouby a pokračujte v pečení při 50 °C dalších 10 minut.
4. Příprava čokoládového krému: Rozpusťte 200 g čokolády nad parou a nechte ji vychladnout. Vyšlehejte 250 g másla a postupně do něho zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.
5. Příprava lineckého těsta: Vyšlehejte máslo, žloutek, moučkový cukr a prosátou mouku. Vypracujte těsto, rozválejte a vykrajujte kruhy.
6. Pečte při 180 °C po dobu 7 minut.
7. Finalizace koláčků: Na vychladnuté linecké těsto naneste čokoládový krém pomocí cukrářského sáčku. Na krém přidejte trochu jahodového džemu. Na vrch umístěte kokosku.
8. Pokryjte čokoládovou polevou z rozpuštěné čokolády a másla a máte hotovo!
Dobrou chuť! 🙂