Vosí Hnízda: Kakaová, Ořechová, Kokosová

Objvěte klasiku českého cukroví – vosí hnízda ve třech neodolatelných variantách: kakaová, ořechová a kokosová. Každé hnízdo je plné chuti a textury, ať už preferujete bohatost kakaa, oříškovou krémovost nebo exotiku kokosu.

Zdroj: Kateřina Bittermann

Ingredience:

Kakaová:

  • 160 g piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce mléka
  • Trošku rumu

Ořechová:

  • 150 g mletých ořechů (mix s pár mletými piškoty)
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek

Kokosová:

  • 150 g kokosu
  • 70 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • Trošku rumu
  • 1 bílek

Příprava:

1) Pro kakaovou směs: Rozdrťte piškoty na jemno. Přidejte cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Mléko a rum přilijte podle potřeby, aby směs byla vláčná a dala se tvarovat.

2) Pro ořechovou směs: Smíchejte mleté ořechy, cukr a piškoty. Bílek lehce našlehejte a vmíchejte do ořechové směsi, aby se vytvořila tvarovatelná pasta.

3) Pro kokosovou směs: Stejně jako u kakaové směsi smíchejte všechny suroviny a upravte konzistenci pomocí mléka a rumu.

Tvarování a dekorace:

1) Z každé směsi tvarujte malá vosí hnízda pomocí formiček nebo ručně.

2) Nechte chvíli odpočinout v chladu, aby se suroviny spojily a hnízda zpevnila.

3) Vnitřek můžeme naplnit dle vlastní volby.

4) Přiklopíme piškotem a máme hotovo.

Vyzkoušejte tyto krémy – 7 nejlepších receptů na krémy do vánočního cukroví

Podávání:

Podávejte jako krásný doplněk vánočního stolu nebo jako sladké pohlazení pro vaše blízké.

Tipy:

  • Pro nealkoholovou verzi můžete rum nahradit rumovou esencí nebo jej vynechat.
  • Aby byla hnízda měkká a vláčná, nechejte je před podáváním pár hodin odpočívat.