Pařížské Rohlíčky: Pro milovníky jemného pečiva

Pařížské rohlíčky jsou dokonalým příkladem pečiva, které spojuje jemnost vaječných bílků s bohatostí oříškové chuti a šmrncem rumové náplně. Pokryté čokoládovou polevou se stávají neodolatelnou pochoutkou k svátečnímu či odpolednímu čaji.

Zdroj: Svatava Teplá

Suroviny:

Těsto:

  • 5 bílků
  • 350 g cukru moučka
  • 180 g mletých ořechů
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • Prášek do pečiva (na špičku nože)

Náplň:

  • 5 žloutků
  • 300 g cukru moučka
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr

Poleva:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 70 g ztuženého tuku

Postup přípravy:

Těsto:

  1. Nad párou šleháme bílky s cukrem do hustého sněhu.
  2. Lehce vmícháme mleté ořechy smíchané s moukou a práškem do pečiva.
  3. Tvarujeme rohlíčky a sušíme je v troubě na 90-100 stupňů C, ke konci zvyšujeme teplotu na 120 stupňů C.

Náplň:

  1. Nad párou vyšleháme žloutky s cukrem do hustoty.
  2. Zvlášť vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem a rumem.
  3. Vše spojíme do hladké náplně.

Finální Složení a Poleva:

  1. Náplní plníme rohlíčky pomocí cukrářského sáčku.
  2. Rohlíčky máčíme v čokoládové polevě připravené z čokolády a ztuženého tuku.

Skořicová klubíčka – vánoční cukroví

Servírování:

Podávejte jako vánoční cukroví nebo jako vznešený závěr svátečního oběda.