Připravte se na gastronomický zážitek s naším luxusním nepečeným dortem Raffaello, který je nejen jednoduchý na přípravu, ale zároveň působí velmi efektně. Tento dezert, inspirovaný oblíbenými Raffaello pralinkami, v sobě snoubí bohatou chuť kokosu a krémového plnění. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nepečený Dort Raffaello
Co budeme potřebovat:
Na základ:
- 700 g máslových sušenek nebo Petit Beurre
Suroviny na krém:
- 1 litr mléka
- 50 g cukru
- 100 g kokosových vloček
- 200 g másla s 80 % tuku
- 2 žloutky
- 3 lžíce mouky
- 8 g vanilkového cukru
- 3 lžičky škrobu
Suroviny na polevu:
- 200 ml smetany na šlehání s 35 % tuku
- 35 g vanilkového moučkového cukru
- 150 g mascarpone
- 20 bonbónů Raffaello
- 100 g čokoládových ozdob nebo čokoládových vloček
Jak budeme postupovat:
1. Příprava krému: Do hrnce nalijeme 700 ml mléka a dáme ho na mírný oheň. Necháme mléko, až se dostane k bodu varu. Mezitím v jiném hrnci smícháme mouku, vanilkový cukr, cukr, kokosové vločky, škrob, žloutky a zbylých 300 ml mléka. Všechno dobře promícháme metličkou, dokud nebudou ingredience perfektně spojené. Směs nalijeme do vařícího mléka a mícháme, dokud krém nezhustne a nestane se hustý.
2. Krém necháme na ohni, dokud se nezačne vařit, poté vypneme oheň a necháme krém vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo při pokojové teplotě šleháme, dokud nezačne pěnit, poté ho po lžících přidáváme do krému a dobře promícháme metličkou, dokud se máslo nezapracuje a nevznikne jemný krém.
3. Příprava polevy: Smetanu šleháme s cukrem, dokud neztuhne, poté vmícháme mascarpone, ozdoby nebo čokoládové vločky a mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.
4. Sestavení dortu: Do obdélníkové formy o velikosti 25 cm vyložíme jeden vedle druhého vrstvu sušenek. Na sušenky nalijeme krém a rozetřeme ho špachtlí. Na krém položíme vrstvu piškotů a na ně rovnoměrně rozetřeme šlehačkovou polevu. Necháme 3-4 lžíce polevy na dekoraci.
5. Dort ozdobíme bonbóny Raffaello a glazurovanými vločkami. Dort dáme na 3-4 hodiny do chladu, aby sušenky i piškoty změkly od krému, poté dort nakrájíme a podáváme.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!