Nepečené cukroví: Kakaové koule s rumem a světlé koule s kokosovým likérem

Připravte si lahodné nepečené cukroví, které bude skvělým doplňkem vašeho svátečního stolu. Tyto jednoduché kakaové a světlé koule jsou rychlé na přípravu a zaručeně si je oblíbíte.

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience

Kakaové koule:

  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g mletých piškotů
  • 3 lžíce rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Kokos na obalení

Světlé koule:

  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 150 g mletých piškotů
  • 3 lžíce kokosového likéru
  • 1 lžíce karamelového Salka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • Kokos na obalení

Postup přípravy

1) Kakaové koule:

Smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem, kakaem, mletými piškoty, rumem a vanilkovým cukrem.

Vytvořte středně velké koule a obalte je v kokosu.

Celkem by mělo vzniknout přibližně 50 kousků.

2) Světlé koule:

Smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem, strouhaným kokosem, mletými piškoty, kokosovým likérem, Salkem a vanilkovým cukrem.

Tvořte středně velké koule a obalte je v kokosu.

Mělo by vzniknout také okolo 50 kusů.

60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Tipy pro přípravu:

Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu více mletých piškotů nebo kokosu pro zahuštění.