Dokonalé plněné ořechy s ořechovým krémem – vánoční cukroví

Plněné ořechy jsou tradičním vánočním cukrovím, které se vyznačuje svou jemnou chutí a atraktivním vzhledem. Toto cukroví je oblíbené pro svou kombinaci čokolády, ořechů a krémové náplně.

Zdroj: instagram.com/kristy_pinkerova/

Ingredience

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 240 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce kakaa
  • 260 g mletých vlašských ořechů

Krém:

  • 200 g povoleného másla
  • 60 g cukru moučka
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • Rum (dle chuti)

Připravte si také – Vyzkoušejte tyhle dokonalé ořechové oválky – vánoční cukroví

Postup přípravy

1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku, máslo, cukr moučka, žloutky, kakao a mleté vlašské ořechy. Vypracujte hladké těsto. Nechte těsto odpočinout v lednici.

2) Pečení: Předehřejte troubu na 170°C. Těsto natlačte do formiček ve tvaru ořechů a pečte cca 8-10 minut, dokud nejsou pečené.

3) Příprava krému: Ve směsi šlehejte změklé máslo asi 5 minut, dokud nezvětší svůj objem. Postupně přidávejte cukr moučka, rum a mleté vlašské ořechy. Krém zašlehejte do hladké konzistence.

4) Plnění ořechů: Po vychladnutí těsto z formiček opatrně vyjměte a každou polovinu ořechu naplňte krémem. Poté spojte dvě poloviny dohromady.

Tip

  • Plněné ořechy skladujte v chladném a suchém prostředí, aby si udržely svou čerstvost a křehkost.
  • Můžete experimentovat s přidáním různých typů likérů do krému pro změnu chuti.

Připravte si také – Vyzkoušejte letos lískooříškové vánoční cukroví s čokoládou

Závěr

Plněné ořechy jsou klasickým a oblíbeným vánočním cukrovím, které potěší nejen svým vzhledem, ale především svou bohatou chutí. Jsou ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako dárek pro milovníky sladkého.