Vyzkoušejte tyhle dokonalé ořechové oválky – vánoční cukroví

Ořechové oválky jsou klasickým vánočním cukrovím, které potěší každého milovníka ořechů. V kombinaci s bohatým bílkovo-máslovým krémem a čokoládovou polevou představují neodolatelnou kombinaci chutí.

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Ingredience:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 220 g másla
  • 1 žloutek
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Na krém:

  • Bílkovo-máslový krém (recept níže)

Na dokončení:

  • Čokoláda na polevu
  • Celé vlašské ořechy na ozdobu

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Smíchejte mouku, moučkový cukr, máslo a mleté vlašské ořechy do drobenky. Přidejte žloutek a vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat přes noc v lednici.

2) Vyválení a vykrajování: Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte. Vykrajujte různé tvary, například kolečka nebo oválky.

3) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé. Nechte vychladnout.

4) Příprava krému: Připravte bílkovo-máslový krém.

5) Plnění a dekorace: Slepte dva a dva kusy těsta krémem. Poté oválky polité čokoládou ozdobte celým vlašským ořechem.

Bílkovo-máslový krém

  • 2 bílky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka

Bílky vyšlehejte s cukrem moučka do tuhého sněhu. Postupně zašlehejte máslo a šlehejte do hladkého krému.

Trubičky s karamelovým krémem – vánoční cukroví

Doporučení

  • Těsto nechte dostatečně odpočívat, aby bylo snadnější s ním pracovat.
  • Při pečení sledujte cukroví, aby se nepřipeklo.

Závěr

Ořechové oválky jsou dokonalým spojením tradičních surovin a moderního přístupu k vánočnímu cukroví. Tento recept přinese na váš sváteční stůl nejen chutnou pochoutku, ale i kus vánoční atmosféry.