Medová marlenka ze zakysané smetany – Krok za krokem!

Vítejte u dnešního receptu, ve kterém vám představíme medovou marlenku ze zakysané smetany. Tato jedinečná kombinace chutí a textur udělá z vašeho stolu medovou delikatesu! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

Medová marlenka ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

Medové těsto:

  • 200 g medu
  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 120 g másla
  • 4 vejce (velikost M)
  • 350 g hladké mouky

Krém:

  • 300 ml studené šlehačky
  • 800 g studené zakysané smetany
  • 1 lžíce medu

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte med do hrnce, přisypte cukr, sůl, jedlou sodu a přidejte máslo – míchejte a vařte na mírném ohni, dokud se přísady nerozpustí a nezačnou mírně bublat.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte
Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte
Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

2. V míse rozklepněte vejce – vyšlehejte, pak přilijte směs a nakonec přisypávejte po 2 dávkách prosátou mouku – promíchejte a vypracujte těsto.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

3. 1/2 těsta nalijte na plech vyložený pečicím papírem o rozměre 34 x 42 cm, pěkně ho rozetřete a uhlaďte – to stejné udělejte aj s druhou 1/2 těsta.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

4. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut při 200 °C.

5. Po upečení těsta vyjměte z trouby a odřízněte konce, poté rozkrojte napůl a odstraňte pečicí papír.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

6. Do jiné mísy nalijte smetanu, přisypejte vanilkový a moučkový cukr – vyšlehejte a přidejte také smetanu na šlehání – dobře vyšlehejte a nakonec přidejte ještě zakysanou smetanu a přilijte med – důkladně vyšlehejte.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

7. Upečené těsto potřete krémem aj po stranách, poté přikryjte druhou polovinou těsta – postup opakujte.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

8. Konce těsta rozmixujeme v mixéru a posypejte jimi povrch krému a celého dortu i po stranách, pak uložte na 1-2 hodiny do lednice.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

9. Medovou marlenku ze zakysané smetany podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Medová marlenka ze zakysané smetany
Zdroj: Tolle Rezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: