Královský tvarohový dort

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na královský tvarohový dort. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného tvarohového dortu ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.

Zdroj: smakinatalerzu.pl

Královský tvarohový dort

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 400 g pšeničné mouky
  • 2-3 lžíce horkého kakaa
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce husté zakysané smetany 18%

Tvarohová náplň:

  • 5 vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 1 balení smetanového pudinku bez cukru
  • 1 kg tvarohu

Jak budeme postupovat:

1. Mouku prosejte na desku, smíchejte s horkým kakaem, práškem do pečiva a moučkovým cukrem, pak přidejte nastrouhané nebo nakrájené studené máslo – všechny ingredience spojte.

2. Následně z ingrediencí  vytvarujte kouli, uprostřed vytvořte důlek a přidejte žloutky. V případě potřeby přidejte lžíci husté smetany – uhněte hladké těsto.

3. Připravené těsto rozdělte na 2 části a každou zabalte do fólie nebo vložte do sáčku a dejte do lednice vychladit.

4. Jednu část vychlazeného těsta nastrouhejte na struhadle s velkými otvory. Položte na plech o rozměrech 21 × 32 cm vyložený pečicím papírem a odložte ho na chladné místo.

5. Máslo rozpusťte na mírném ohni – nechejte vychladnout.

6. Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny, jejíž objem by se měl výrazně zvětšit, poté vlijte vychladlé máslo a přisypejte pudinkový prášek – vypněte mixér, přidejte tvaroh při pokojové teplotě – mixujte na nejnižší rychlosti, dokud se nespojí.

7. Náplň nalijte do dortové formy na těsto a navrch rozetřete druhou část vychladlého strouhaného těsta.

8. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 170 °C a po upečení nechejte ve vypnuté troubě vychladnout.

9. Královský tvarohový dort podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!