Nadýchaný hrnečkový perník

Návrat k tradičním chutím dětství s jednoduchým a rychlým receptem na perník, který se dá připravit bez váhy díky hrnkové metodě.

Zdroj: istockphoto.com

Recept na nadýchaný hrnečkový perník:

Ingredience:

Pro těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřicí prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • Nasekané ořechy (podle chuti, možno vynechat)

Pro povrch:

  • Čokoládová poleva
  • Marmeláda
  • Strouhaný kokos

Pro vymazání a vysypání plechu:

  • Tuk
  • Hrubá mouka

Postup:

1) Příprava plechu: Plech vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Alternativně můžete plech vyložit papírem na pečení.

2) Příprava těsta: Do mísy vsypte mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Promíchejte. Následně přidejte mléko, olej a vejce. Dobře promíchejte do hladkého těsta. Pokud máte chuť, přidejte nasekané ořechy.

3) Pečení: Těsto vylijte na připravený plech a vložte do středně předehřáté trouby. Pečte zhruba 20 minut při teplotě 170°C. Doba pečení se může mírně lišit v závislosti na vaší troubě.

4) Dekorace: Hotový perník nechte chvíli vychladnout, poté ho potřete marmeládou. Následně polijte čokoládovou polevou a posypte kokosem.

→Nejlepší rychlé koláčky z tvarohového těsta, které jste kdy ochutnali!

Tip:

Tento perník je ideální pro ranní snídani nebo odpolední kávu. Užijte si chuť, kterou milovali naši předkové. Přeji dobrou chuť!