Pokud hledáte recept na delikátní jídlo, pak jste na správném místě! Tento jednoduchý a chutný recept jistě zakotví ve vaší kuchyni na vynikající jídla, které jsou ideální k obědu nebo večeři. Příprava je snadná a rychlá a ihned si toto jídlo zamilujete.
Maďarský guláš s houskovým knedlíkem
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- sádlo – na smažení
- 400 g bíla cibule
- 400 g červená cibule
- 1,3 kg hovězí kližka
- 2 lžíce paprikové pasty
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1,5 l vývaru
- 1 lžička kmínu
- 3 lžičky sladké mleté červené papriky
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- sušená majoránka – podle chuti
- 5 stroužky česneku
- 2 dl černého piva
- chilli – podle chuti
- 400 g loupaná rajčata
- 2 červené papriky
- 2 žluté papriky
Příloha:
- domácí knedlík
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce nalijte sádlo a vsypejte nadrobno nakrájenou červenou a bílou cibuli – restujte na mírném ohni a hovězí kližku nakrájejte na kousky.
2. Potom přidejte paprikovou pastu, rajčatový protlak – promíchejte a přilijte také trochu vývaru. Dochuťte kmínem, sladkou mletou červenou paprikou – znovu promíchejte a poté přidejte kousky hovězího masa. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, posypejte sušenou majoránkou a nakonec přidejte prolisovaný česnek – znovu promíchejte a vařte, dokud maso nepustí šťávu.
3. Následně přilijte černé pivo – zamíchejte a poté vmíchejte chilli a nadrobno nakrájená oloupaná rajčata – opět zamíchejte. Také přidejte nakrájenou červenou a žlutou papriku na proužky, přikryjte pokličkou a neustále vařte.
4. Mezitím si připravte domácí houskové knedlíky: Připravte si těsto, z kterého vytvarujte koule, přikryjte je utěrkou, aby pěkně vykynuly, a pak z nich udělejte bochánek, vložte ho do vroucí vody a po uvaření ho rozkrojte nití.
5. Maďarský guláš podávejte s domácím houskovým knedlíkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!