Kdo by odolal kombinaci bohaté makové náplně, sladkých hruškových povidel, voňavého kokosu a křupavé drobenky? Tato maková buchta je dokonalým spojením všech těchto chutí a stane se jistě oblíbeným dezertem pro každou příležitost.
Ingredience:
Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1 dcl oleje
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
Maková náplň:
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky mletého máku
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic cukru krupice
- Mletá skořice
Drobenka:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku hrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 Hery nebo másla
Tvarohový dezert za pár minut: Jednoduchá a rychlá pochoutka
Příprava:
1) Příprava makové náplně: Mléko přiveďte téměř k varu, přidejte mák a vařte za stálého míchání 5-10 minut. Do zhoustlé hmoty vmíchejte cukry a mletou skořici.
2) Příprava těsta: Všechny ingredience smíchejte a vylejte na plech vymaštěný a vysypaný moukou.
3) Dokončení buchty: Lžící kladte na těsto hromádky makové náplně a hruškových povidel. Posypte kokosem a zakončete drobenkou.
4) Pečení: Pečte v předem vyhřáté troubě na 160°C zhruba 40 minut. Po upečení buchtu ještě trošku posypte kokosem pro voňavou finální chuť.
Závěr:
Tato maková buchta s hruškovými povidly je dokonalá pro každého milovníka tradičních českých dezertů s moderním twistem. Určitě vás potěší svou komplexní chutí a stane se oblíbeným doplňkem vašeho sladkého stolu.