Dezert ke kávě či jen na mlsání z jablek, mascarpone a tvarohu

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dezert z jablek, mascarpone a tvarohu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Zdroj: Radek Dosoudil

Na těsto: 1 ( první vrstva)

  • 3 vajíčka
  • Na doslazení med( dle libosti)
  • hrníček špaldové mouky
  • hrníček mléka
  • polévková lžíce oleje
  • kypřící prášek- půl sáčku
  • odměrka čokoládového proteinu

Smícháme vajíčka s mlékem, medem a postupně přidáme zbylé suroviny.

Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 stupních.

2. Na druhou vrstvu:

  • 3 jablka
  • dva pudinky v prášku s příchutí smetany
  • na dochucení med
  • 750 ml vody

Jablka nakrájíme na drobné kousky, přidáme 750 ml vody a vaříme do změknutí.

Potom přidáme rozmíchaný pudink v prášku na zahuštění jablek.

Tuto směs dáme na korpus a necháme na něm vychladnout.

Poslední vrstva:

  • 500 g tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • med

Vše smícháme a dáme jako poslední vrstvu a posypeme strouhanou čokoládou.