Ovocný koláč s vanilkovým pudinkem

Milujete ovocné koláče? Máme pro vás skvělý recept, který vás potěší svou chutí a jemností. Tento lahodný koláč ze zakysané smetany se švestkami je dokonalou kombinací křehkého těsta a bohatého krému, završený výrazným chutím švestek. A pokud máte rádi experimenty, můžete švestky nahradit i jiným ovocem. S malinami či hruškami je to také vynikající!

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 20 dkg margarínu
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 12 g prášku do pečiva

Krém:

  • 80 g vanilkového pudinkového prášku
  • 6 polévkových lžic cukr
  • 6 dl mléka
  • 4 dl zakysané smetany
  • 4 bílky
  • 40 dkg švestek (či jiného ovoce podle chuti)

Jak budeme postupovat:

Příprava těsta: Všechny ingredience na těsto zamíchejte dohromady. Třetinu odeberte a uložte do mrazáku. Zbytek nechte v chladu.

Příprava krému: Vyšlehejte bílky do pevné pěny. V jiném hrnci vařte pudink s cukrem. Ještě horký pudink smíchejte s vyšlehanými bílky. Krém nechte trochu vychladnout a vmíchejte zakysanou smetanu a nasekané švestky.

Sestavení koláče: Vyndané těsto rozválejte na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 33×20 cm. Propíchněte vidličkou, přelijte krémem a nastrouhejte těsto z mrazáku na vrch.

Pečte na 180 stupňů cca 35-40 minut. Po upečení nechejte v chladničce přes noc, tak se bude lépe krájet.

Buchta Raffaello: Kokosový ráj v každém kousku

Závěr:

Vyzkoušejte tento recept, ať už s švestkami, malinami nebo hruškami. Můžeme potvrdit, že s malinami je zatím nejchutnější. Užijte si sladké chvíle!