Vánoční cukroví neodmyslitelně patří k nejkrásnějšímu období v roce. Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct cukroví? Pak jste tu správně. Doporučujeme vyzkoušet dnešní recept na dvoubarevné křehké rohlíčky. Dokonale doplní šálek teplého čaje, kakaa, nebo kávy. Nadšené z nich budou nejen děti, ale i mlsní dospělí.
Recept na dvoubarevné křehké rohlíčky
Co budeme potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g másla
- 2 žloutky
- 1 lžíce kakaa
Na obalení:
- 8 lžic moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1) Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto.
2) Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao.
3) Obě části zabalíme a uložíme aspoň na hodinu do chladu.
4) Z odpočatého těsta po částech vyválíme z každé barvy stejně silné válečky (cca 1,5 cm průměr) a nakrájíme je na stejně velké kousky.
5) Každý kousek zformujeme do kuličky a z té rukou uválíme tenký váleček. Světlý a hnědý váleček dáme k sobě a omotáme je kolem sebe navzájem. Vzniklý “pletenec” opatrně přimáčkneme dlaní na vál a lehce poválíme, aby se oba válečky spojily do jednoho.
6) Ohneme ho do tvaru rohlíčku a uložíme na plech s papírem na pečení. Pečeme při 170°C 15 minut.
7) Nakonec vlažné rohlíčky můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Připravte si také výborné Mandlové trubičky – recept na vánoční cukroví