Zelené potraviny: skvělá možnost, jak podpořit své zdraví

Vysoký obsah mikroživin a bílkovin v zelených potravinách se pozitivně podílí na lidském zdraví. Označení „zelené potraviny“ se vztahuje k řasám, bakteriím a trávám, kdy mezi nejznámější zástupce patří chlorella, spirulina a mladý ječmen. Každý zástupce má své přednosti, jakou zelenou potravinu si zvolit?

Zdroj: istock.com

 

Chlorella, jednobuněčná řasa plná prospěšných látek 

Jednou z nejvyhledávanějších zelených potravin je chlorella, zelená řasa plná bílkovin, minerálů a vitamínů, což z ní činí vynikající doplněk stravy. Je nejbohatším zdrojem chlorofylu, který posiluje imunitní systém, bojuje proti infekcím a zánětům, zlepšuje hojení ran a přispívá k lepšímu trávení. Jednou z nejzajímavějších vlastností chlorelly je její schopnost odstraňovat těžké kovy a toxiny z těla. To pomáhá detoxikovat organismus a chránit jej před škodlivými látkami, které můžeme získat z potravy anebo ze znečištěného ovzduší. 

Nejčastěji se sklizená chlorella zpracovává jako prášek nebo tablety, kdy jsou jedněmi z nejkvalitnějších tablety Taiwan Chlorella tabs. Jedná se o doplněk stravy obsahující 100procentní chlorellu z Taiwanu, o kterém je známo, že nabízí jednu z nejkvalitnějších chlorell na světě. Užívání přípravků s chlorellou posiluje vitalitu, imunitní systém a zároveň přípravky snižují chuť k jídlu, proto jsou vyhledávané při hubnutí.

Spirulina: modrozelená superpotravina


Velké oblibě se spirulina těší především mezi sportovci a lidmi, kteří se snaží zbavit přebytečných kilogramů. Řeč je o modrozelené mikrořase, která je bohatá zejména na bílkoviny, vitamíny, minerály a antioxidanty. Hlavní výhodou spiruliny je právě její vysoký obsah bílkovin, kterých obsahuje kolem 60 % a které jsou klíčové pro růst svalů. Je to ideální potravina pro vegetariány a vegany, kteří potřebují zajistit dostatečný přísun bílkovin. Spirulina také obsahuje betakaroten, antioxidant pomáhající chránit buňky před poškozením volnými radikály. Kromě toho modrozelená mikrořasa obsahuje také velké množství železa, což je důležité pro prevenci anémie. 

Tato zelená potravina se opět nejčastěji konzumuje ve formě prášku a tablet, jako jsou Hawaii Spirulina tabs. Spirulina využívaná pro výrobu Hawaii Spirulina tabs se pěstuje v čisté mořské vodě kolem Havajských ostrovů, kde má dostatek prostoru i času na sílení. Výsledkem je vyhledávaný doplněk stravy, který regeneruje organismus a doplňuje potřebnou sílu.  

Zelený ječmen jako vitamínová bomba


Zelený ječmen se sklízí v raném stádiu růstu, kdy má nejvyšší koncentraci živin, proto mnohdy nese označení „mladý ječmen“. Obsahuje spoustu vitamínů, zejména vitamínu C a B, minerálů, včetně vápníku, hořčíku a draslíku, a enzymů. Zároveň se ve složení této zelené superpotraviny nachází chlorofyl, který má detoxikační účinky a přispívá ke regeneraci buněk. Vyhledávaný je mladý ječmen především proto, že pomáhá udržovat optimální zdraví trávicího systému, a to díky vysokému obsahu vlákniny. Lidé, kteří pravidelně konzumují zelený ječmen, často zaznamenávají zvýšenou energii. Spoustu zdravotních benefitů představuje pravidelné užívání tibetského mladého ječmene s názvem Barley Juice tabs. Je pohodlně ve formě tablet, které jsou ideální pro rychlé dodání energie.  

Zelené potraviny, jako je chlorella, spirulina a zelený ječmen jsou skvělými zdroji živin a lidskému tělu přináší spoustu zdravotních benefitů. Jsou výborným doplňkem pro zlepšení zdraví a zvýšení vitality, ale neměly by plně nahrazovat pestrý a vyvážený jídelníček skládající se z různorodých potravin.