7 úžasných benefitů zázvoru pro vaše zdraví a krásu!

Dnes se společně podíváme na 7 skvělých benefitů zázvoru. Já osobně zázvor velice miluji a u nás doma má své stálé místo. Nejraději ho mám klasicky s černým čajem a medem. Zázvor má dlouholetou tradici v čínské a indické kuchyni, odkud pochází. Do komentářů nám poté sdělte jestli i vy máte rádi zázvor a také, jak jej využíváte.

Nyní se už ale podívejte na těchto 7 skvělý využití zázvoru.

7 skvělých benefitů zázvoru – Pomáhá s dýchacími problémy a posiluje imunitu!
Zdroj: Diyncrafts.com

1) Dýchací problémy

Zázvor je přírodní antihistaminikum, dokáže tedy skvěle pomoci při nachlazení či chřipce. Lidé používají zázvor také při léčbě alergií. Bylo prokázáno že odstraňuje z těla hlen.

2) Pomáhá při nevolnosti

Příště až budete pociťovat nevolnost, zkuste trochu zázvoru. Žvýkání zázvoru, vám může ulevit dokonce i od zvracení. Během chřipkového období, by zázvor neměl chybět ve vaší domácnosti.

3) Posiluje imunitu

Zázvor dokáže výrazně posílit váš imunitní systém. Stačí pravidelně pít zázvorový čaj či přidat trochu koření do vašeho jídla.

4) Zbaví Vás bolesti hlavy

Nejenže vás dokáže zbavit bolesti hlavy ale také je velmi dobrým pomocníkem v boji s migrénou. Opět stačí začít pravidelně užívat zázvor ať už ve formě čaje či ve formě zábalů na čelo.

5) Pomůže v boji s horečkou a zimnicí

Díky tomu, že pomáhá v sekreci hlenu je zázvor skvělým lékem při vysoké horečce. Stačí si doma připravit zázvorový čaj. Pomocí zázvoru, můžete dokonce zastavit horečku už při prvních příznacích, ještě než se začne naplno projevovat.

6) Hojí otevřené rány

Má velice silné antimikrobiální účinky a dokáže tedy pomoci při hojení otevřené rány. Při hojení rány ale zázvor nenanášejte na ránu ale jednoduše ho dostaňte do svého těla pomocí čaje.

7) Artritida

Jediné co musíte udělat pro úlevu od bolesti kloubů je přidat pár kapek zázvorového oleje do vaší koupele. Koupele se zázvorovým olejem mohou využít i lidé, kteří mají namožené svaly z náročné fyzické činnosti.

7 skvělých benefitů zázvoru – Pomáhá s dýchacími problémy a posiluje imunitu!
Zdroj: Diyncrafts.com