Domácí chléb s křupavou kůrkou

Dnes vám  s láskou a radostí přinášíme recept na domácí chléb s křupavou kůrkou. Domácí chléb je mnohem lepší než kupovaný, pokud víte, jak ho správně připravit! A my vám dnes ukážeme jednoduchý recept, jak máte postupovat. Společně si připravíme domácí chléb s křupavou kůrkou, který je jemný, lahodný a křupavý. K tomuto receptu se budete s radostí vždy vracet znovu a znovu a už ho nebudete kupovat v obchode!

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

Domácí chléb s křupavou kůrkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 700 g mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky sušené droždí
  • 1 lžička cukru
  • 50 ml oleje
  • 400 ml teplá voda

Jak budeme postupovat:

1. Do větší mísy nasypejte prosátou mouku, poté přisypte sůl – dobře promíchejte dřevěnou lžící.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

2. Sušené droždí a cukr rozpusťte v troše vlažné vody – promíchejte a nalijte na mouku, pak přilijte olej a teplou vodu – vše promíchejte dřevěnou nebo silikonovou lžící.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

3. Těsto velmi dobře hněťte 10-15 minut mělo by být pevné a homogenní. Vytvarujte z něho kouli a přendejte do mísy, kterou přikryjte bavlněnou utěrkou nebo fólií a nechejte 1 hodinu kynout na teplém místě.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

4. Po 1 hodině vyjměte těsto z mísy a přeneste ho na lehce pomoučený stůl – znovu hněťte 2-3 minuty a získáte jemné těsto, z kterého vytvarujte znovu kouli.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

5. Plech vyložte pečicím papírem a těsto položte doprostřed, pak ho přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechejte 10-15 minut kynout.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

6. Předehřejte troubu na 200 °C a na dno trouby postavte nádobu s vodou. Do kouli těsta udělejte zářezy ostrým nožem na požadovaný vzor.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

7. Pečte ho v předehřáté troubě 1 hodinu a 20 minut dokřupava.

8. Před podáváním ho nechejte alespoň 1 hodinu vychladnout.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Zdroj: ideideretete.net

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!