Krok za krokem vám představíme skvělý sladký jahodový recept na jahodovou delikatesu z bílého jogurtu, kondenzovaného mléka a agaru. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutné pochoutky ocení všichni. Studená sladká jahodová pochoutka, které je těžko odolat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodová delikatesa z bílého jogurtu, kondenzovaného mléka a agaru
Co budeme potřebovat:
- 300 g čerstvých jahod
- rostlinný olej – na vymazání formy
- 6 lžic jogurtu
- 3 lžíce kondenzovaného mléka
- 1 lžíce agar agaru
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte jahody od stopek, nakrájejte je na srdíčka a naaranžujte je do mísy vymazané olejem ze všech stran.
2. Do mísy jsi dejte bílý jogurt, přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte a poté přisypejte agar – pokračujte ve šlehání.
3. Potom přelijte krém do hrnce – vařte na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
4. Po uvaření hrnec sundejte z ohně a vmíchejte do něho zbylé nakrájené jahody – promíchejte a krém vlijte do mísy s naaranžovanými jahodami.
5. Následně uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí.
6. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou jahodou chuť!