Nevíte co lehkého uvařit k večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Příprava salátu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám jednoduchá a lahodná večeře!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 300 g těstovin Fusilli
- 2 lžičky soli
- 2 konzervy tuňáka
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 2-3 zelená cibule
- 1 plechovka kukuřice
- sůl, černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
Jak budeme postupovat:
1. Do vařící osolené vody vsypejte těstoviny Fusilli – vařte je podle návodu na obalu, nejlépe však jsou al dente.
2. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy, pak k nim přidejte kousky tuňáka z konzervy, mrkev a celerové stonky nakrájené na kostičky, zelenou cibulku nakrájenou na drobno a vsypejte také kukuřici z plechovky.
3. Dochuťte solí, černým pepřem a pak přidejte majonézu, dijonskou hořčici a polijte citrónovou šťávou – promíchejte a salát je hotový!
Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!