Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Nevíte co lehkého uvařit k večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Příprava salátu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám jednoduchá a lahodná večeře!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou
Zdroj: Essen Rezepte

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 300 g těstovin Fusilli
  • 2 lžičky soli
  • 2 konzervy tuňáka
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 2-3 zelená cibule
  • 1 plechovka kukuřice
  • sůl, černý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy

Jak budeme postupovat:

1. Do vařící osolené vody vsypejte těstoviny Fusilli – vařte je podle návodu na obalu, nejlépe však jsou al dente.

2. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy, pak k nim přidejte kousky tuňáka z konzervy, mrkev a celerové stonky nakrájené na kostičky, zelenou cibulku nakrájenou na drobno a vsypejte také kukuřici z plechovky.

Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou
Zdroj: Essen Rezepte

3. Dochuťte solí, černým pepřem a pak přidejte majonézu, dijonskou hořčici a polijte citrónovou šťávou – promíchejte a salát je hotový!

Podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!