Vyzkoušejte tento recept na domácí houskový knedlík na páře

Houskový knedlík je něco jako symbol české kuchyně. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který se předává z generace na generace. Ale co když bychom tento rodinný klenot vzali a přidali k němu moderní twist v podobě páření? Výsledkem je nadýchaný, vláčný knedlík, který je jako stvořený k omáčkám všeho druhu. Následující recept je nejen snadno proveditelný, ale i rychlý, takže se nemusíte obávat, že by vás knedlík na páře zdržel od jiných kulinářských dobrodružství.

Zdroj: Markét Schodová

Recept na domácí houskový knedlík na páře:

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hrubé nebo polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • Starší rohlík nebo houska
  • Půl kostky droždí
  • Cca 500 ml mléka
  • Sůl
  • Trochu cukru (na kvásek)

Jak budeme postupovat:

1) Připravte kvásek ze droždí, mléka a cukru.

2) Smíchejte mouku se solí.

3) Přidejte nakrájený rohlík a vejce.

4) Přidáme zbylé mléko a kvásek.

5) Necháme těsto kynout asi hodinu.

6) Tvarujeme šišky a necháme je ještě 15-20 minut kynout.

7) Na hrnec s vařící vodou položte utěrku a zafixujte ji prádelní gumou nebo provázkem.

8) Položte knedlík na utěrku a přiklopte míse.

9) Vaříme 20 minut.

10) Po uvaření krájíme nití.

Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.