Jezte, leťte a dejte si to znovu : Jak naplánovat městskou dovolenou zaměřenou na jídlo s nízkým rozpočtem

Jestliže rádi cestujete letadlem za gurmánskými zážitky a nemáte příliš velký rozpočet, nemusíte zoufat. V dnešní době totiž seženete akční letenky do zajímavých destinací za příznivě nízké ceny. Že netušíte, jak na to? Nevadí. My vám to totiž níže rádi prozradíme. Pohodlně se usaďte a pojďte se na praktické tipy podívat s námi.

Proč využít jako dopravní prostředek letadlo?

Úplně na začátek si povíme, proč k cestování využívat letecké společnosti. Někteří z vás se totiž jistě bojí cestovat letadlem. Při tom se podle statistik jedná o nejbezpečnější možnou dopravu. Tyto starosti tak pusťte z hlavy a raději si řekněte, proč dát letadlu zelenou. Cestování v letadle je rychlé a poměrně snadné. Čím častěji pak cestujete, tím lépe se budete v letištním prostoru orientovat a vše tak půjde jako po másle. Cestování letadlem může být i levné. O tom, jak ušetřit na nákupu letenek, se dočtete více v následujících odstavcích. Někteří cestovatelé si schválně bookují letenky, které se nachází u okénka. Z cesty letadlem pak mají mnohdy i estetický s poznávací zážitek. Samozřejmě vám však musí přát počasí. Abychom si to shrnuli, cestování letadlem je bezpečné, rychlé a pohodlné. Jak jednou začnete létat, nebudete s tím chtít přestat. I cestování za dobrodružstvím může být totiž návykové. Letenky na vás už čekají!

Jak hledat levné letenky online?

Abychom pořídili letenky levně, nemusíme se vůbec vydávat do cestovních agentur. V dnešní době lze totiž levnou letenku sehnat pěkně z pohodlí našeho domova. Důležité je, abychom se v online prostředí rychle zorientovali. K tomu slouží také některé cestovní servery, v kterých vyplníte vámi požadované parametry a během chvilky se vám zobrazí mnoho nabídek za akční ceny. Díky tomu si budete moci vybrat tu nejlepší nabídku, která vás osloví. Ale pozor! Takových webů, které se zaměřují na vyhledávání letenek je opravdu mnoho. Je tak tedy důležité, abychom i mezi nimi ostražitě vybírali ten spolehlivý, který má aktualizované informace od leteckých společností. Jedním z nich je např. i společnost eSky, která vám dokáže vyfiltrovat na svém webu akční letenky podle vašeho gusta. A nejen to. Na zmíněném cestovním serveru můžete k levné letence zakoupit i ubytování nebo si můžete předem zarezervovat místo na některé atrakci v cílové destinaci. Jako bonus pak můžete na eSky vyřešit i vaše cestovní pojištění. Zkrátka lze tu vyřešit mnoho věcí na jednom místě.

Proč cestovat pouze s příručním zavazadlem?

Chceme-li za cestování letadlem ušetřit, bude dobré, když se při balení trochu uskromníme. Řekněme si narovinu, že na cestách mnohdy nepotřebujeme celou naši šatní skříň, jak nám mnohdy náš vnitřní hlásek našeptává. Dokážeme-li se při balení uskromnit a vzít si jen ty nezbytně nutné věci, budeme na cestách více mobilní a navíc i ušetříme peníze a také náš pohybový aparát. Díky příručnímu zavazadlu už nebudete muset stát dlouhé fronty na odbavení. Dále pak nebudete muset ani vyčkávat na příjezd vašeho kufru po přistání. Rovnou se tak budete moci vrhnout do víru vámi zvolené destinace.

Jaké země nabízí nezapomenutelné gurmánské zážitky?

V každé zemi se najde nějaká ta delikatesa, která stojí za ochutnání. Některé destinace jsou však svou prvotřídní kuchyní zvláště známé. Že netušíte, o jaká místa se jedná? Nezoufejte a čtěte dál. Níže vám prozradíme ty nejznámější z nich.

Španělsko

Ve Španělsku si nezapomeňte objednat paellu z čerstvých mořských plodů. Za zmínku stojí i gazpacho. Jedná se o studenou polévku, která vás zvláště v teplých měsících příjemně osvěží.

Itálie

Itálie je rájem gurmánů. Ochutnat tu musíte rozhodně místní pizzu. Jistě pak neodoláte ani ranní kávě či lahodné zmrzlině. Italové také dobře ví, jak správně připravit těstoviny. Vždy si však vyberte ten správný podnik, který pouze nerýžuje peníze, ale zaměřuje se na zákazníka. Takové místo poznáte i podle zákaznických recenzí. Těch je v dnešní době v online světe k mání nepřeberné množství. Díky tomu nebudete mít s výběrem kvalitního gastro podniku mnoho práce.

Belgie

Belgie je země kvalitní čokolády. Rozhodně zde tak navštivte některou z kaváren, kde si můžete pochutnat na vynikajících zákuscích z pravé čokolády. Jako dárek pak můžete domů přivézt i výtečné pralinky. V Belgii jich je mnoho typů a určitě si tak mezi nimi vyberete kousek podle svého gusta i vy.

Holandsko

Holandko je známé kvalitními sýry, jehněčím a sledi. Centrem dobré kuchyně je Amsterdam. Ty nejlevnější letenky do Amsterdamu můžete opět sehnat na zmíněném cestovním serveru eSky.

Francie

Francie je kulinářská země. Co tedy zkusit na snídani např. vynikající francouzský toast s šunkou a se sýrem?! Výbornou volbou bude i croissant nebo rozpékaná bagetka s omeletou. Na oběd pak můžete ve Francii okusit věhlasnou cibulačku. Francie je také země kvalitních sýrů. Vyzkoušet tedy můžete např. světoznámé sýrové prkénku s různými druhy tohoto lahodného pokrmu. Zapít to pak vše můžete výběrovým francouzským vínem.

Vietnam

Jestliže máte rádi exotiku, zaleťte si do Vietnamu. Okusit tu můžete např. tradiční polévku Pho nebo skvělé jarní závitky. Vietnamská kuchyně nezapomíná ani na bylinky. V pokrmech najdeme velmi často lahodnou rýži nebo nudle.

Jak můžeme ještě chytře ušetřit při koupi letenek?

Chceme-li vycestovat za dobrodružstvím levně, můžeme se řídit i následujícími tipy a pravidly.

Nefixujte se na jedno místo příletu a odletu

Nejlépe uděláte, nebudete-li se při cestování fixovat pouze na jedno místo odletu nebo příletu. Lety ze vzdálenějších letišť vás totiž mohou přijít značně levněji, než by tomu bylo u nejbližšího letiště od vašeho domova. V tomto smyslu je potřeba být trochu flexibilní.

Neupínejte se pouze na jednu destinaci

Pokud nemusíte, nelpěte při cestování za gastro zážitky na jedné jediné destinaci. Naskytne se vám totiž při nákupu letenek mnohem více možností.

Nebraňte se přestupům

Přestupy na letišti nemusí být žádný strašák. Navíc můžete poznat i další zajímavé město s kvalitní kuchyní. Experimentování se může vyplatit.

Zkuste se vyhnout hlavní sezóně

Při nakupování letenek je dobré myslet na to, že v hlavní sezóně je vždycky dráž. Vždy se tak informujte předem o tom, kdy je ve vámi oblíbené destinaci hlavní sezóna a pokuste se ji obejít. Letenka vás vyjde levněji a navíc bude v destinaci v danou dobu méně lidí.

Létejte za pomoci nízkonákladových společností

Spoustu peněz můžete ušetřit, když budete létat s nízkonákladovými aerolinkami. Pokud tedy netrváte na létání v luxusní třídě, můžete za letenku ušetřit dost peněz.

Využívejte k vyhledávání i sociální sítě

Kdo dnes není na sociálních sítích, jako by nebyl. Vy můžete tento fenomén využít i k hledání levných letenek. V online světe si můžete najít např. na Facebooku skupinu, která se přímo zaměřuje na levné letenky.