Připravte si květákové placičky snadno a rychle

Jestliže milujete květák a hledáte způsob, jak z něj připravit něco víc než jen tradiční pokrm, zkuste květákové placičky. Tyto placičky jsou perfektní pro rychlý oběd nebo večeři a díky své jednoduchosti a flexibilitě mohou být upraveny podle vašeho vkusu. Anglická slanina dodává trochu chuti, zatímco bylinky a žloutky spojují vše dohromady. Následujte tento jednoduchý recept a přesvědčte se sami.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • květák
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • Sůl (dle chuti)
  • Nasekané bylinky (podle volby)
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • Trochu strouhanky
  • Anglická slanina na kostičky


Jak budeme postupovat:

1) Příprava květáku: Uvařte půl květáku v osolené vodě. Scedíte a necháte vychladnout. Poté květák nastrouháme nahrubo.

2) Syrový květák: Nastrouháme nahrubo syrový květák.

3) Smíchání surovin: Do mísy přidejte 4 žloutky, sůl, nasekané bylinky, polohrubou a hrubou mouku. Přidejte asi 2 lžíce od každého druhu a trochu strouhanky.

4) Přidání slaniny: Do směsi přidejte nakrájenou anglickou slaninu na kostičky.

5) Bílky: Ze 4 bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do směsi.

6) Smažení: Rozpálíte pánev a lžící naberete hmotu, kterou osmažíte z obou stran. Pro větší placky na jednu placičku ještě trochu přidáte té hmoty.

A voilà, vaše květákové placičky jsou hotové! Užijte si tento lahodný a zdravý pokrm.