Představte si svou oblíbenou zeleninu a sytou masovou chuť spojené do jednoho dokonalého sousta. Dnes vás zveme na chuťovou jízdu, která v sobě skrývá šťavnaté maso, křupavé zelí a neskutečnou snadnost přípravy. Slaný koláč se zelím a masem je symfonií kontrastů, která vám přinese nejen výživu, ale také rychlou spásu pro hladový žaludek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaný koláč se zelím a masem
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 300 g bílé zelí
- 3 vařené vejce
- klobása, nebo vařené, smažené maso, houby – podle chuti
- zelená cibulka a bylinky – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 10 g – másla na vymazání formy
Těsto:
- 2 vejce
- 500 ml kefíru
- špetka soli
- 3 g cukru
- 0,5 lžičky sody
- 350 g hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Zelí nakrájejte nadrobno, pak trochu ho rozemelte a přidejte k němu uvařená vejce nakrájené nadrobno.
2. Následně k nim přidejte také klobásu, nebo vařené, smažené maso, houby a dále přisypejte zelenou cibulku a bylinky, dochuťte solí a černým mletým pepřem podle chuti.
3. Do misky si rozklepněte vejce – vyšlehejte metličkou, poté vlijte kefír pokojové teploty, přidejte špetku soli, přisypte cukr a sodu – promíchejte.
4. Dále přisypejte prosátou hladkou mouku a vypracujte husté těsto. Můžete potřebovat různé množství mouky, hlavní je, aby těsto bylo husté.
5. Formu na pečení vymažte máslem a přendejte do ní část těsta.
6. Potom rozetřete náplň a naplňte ji druhou částí těsta.
7. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C.
8. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!