Zeleninový a masový zážitek v jednom: Slaný koláč se zelím a masem s rychlou přípravou!

Představte si svou oblíbenou zeleninu a sytou masovou chuť spojené do jednoho dokonalého sousta. Dnes vás zveme na chuťovou jízdu, která v sobě skrývá šťavnaté maso, křupavé zelí a neskutečnou snadnost přípravy. Slaný koláč se zelím a masem je symfonií kontrastů, která vám přinese nejen výživu, ale také rychlou spásu pro hladový žaludek.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Slaný koláč se zelím s rychlou přípravou
Zdroj: souspark.ru

Slaný koláč se zelím a masem

Co budeme potřebovat:

Náplň:

  • 300 g bílé zelí
  • 3 vařené vejce
  • klobása, nebo vařené, smažené maso, houby – podle chuti
  • zelená cibulka a bylinky – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 10 g – másla na vymazání formy

Těsto:

  • 2 vejce
  • 500 ml kefíru
  • špetka soli
  • 3 g cukru
  • 0,5 lžičky sody
  • 350 g hladké mouky

Jak budeme postupovat:

1. Zelí nakrájejte nadrobno, pak trochu ho rozemelte a přidejte k němu uvařená vejce nakrájené nadrobno.

2. Následně k nim přidejte také klobásu, nebo vařené, smažené maso, houby a dále přisypejte zelenou cibulku a bylinky, dochuťte solí a černým mletým pepřem podle chuti.

3. Do misky si rozklepněte vejce – vyšlehejte metličkou, poté vlijte kefír pokojové teploty, přidejte špetku soli, přisypte cukr a sodu – promíchejte.

4. Dále přisypejte prosátou hladkou mouku a vypracujte husté těsto. Můžete potřebovat různé množství mouky, hlavní je, aby těsto bylo husté.

5. Formu na pečení vymažte máslem a přendejte do ní část těsta.

6. Potom rozetřete náplň a naplňte ji druhou částí těsta.

Slaný koláč se zelím s rychlou přípravou
Zdroj: souspark.ru
Slaný koláč se zelím s rychlou přípravou
Zdroj: souspark.ru

7. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C.

8. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.

Slaný koláč se zelím s rychlou přípravou
Zdroj: souspark.ru
Slaný koláč se zelím s rychlou přípravou
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!