Přivítejte léto neodolatelným okurkovým salátem! Tato osvěžující kombinace křupavých okurek, šťavnaté cibule a voňavého kopru, završená jemnou zakysanou smetanou, vás okouzlí jednoduchostí a bohatstvím chutí. Pojďte se s námi ponořit do letního gurmánského zážitku plného čerstvosti a harmonie.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Okurkový salát s cibulí, koprem a zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 600 – 800 g okurek
- velká špetka soli
- 1 červená cibule
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička cukru
- velký svazek kopru
- 200 g zakysané smetany
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si nastrouhejte salátovou okurku, dochuťte je velkou špetkou soli – promíchejte rukama a nechejte odležet.
2. Do menši misky si vsypejte na jemno nakrájenou červenou cibulí, kterou zalijte šťávou z 1/2 citronu – promíchejte rukama a nechte 5 minut odpočinout.
3. Potom okurky slijte přes síto, vymačkejte z nich co nejvíce vody a přendejte je do jiné mísy, pak přidejte červenou cibuli s citronovou šťávou, nasekaný čerstvý kopr, zakysanou smetanu a dochuťte černým pepřem – promíchejte a nechte 20-30 minut postát.
Okurkový salát s cibulí, koprem a zakysanou smetanou podávejte jako přílohu k oblíbenému jídlu a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!