Vyzkoušejte tyto cuketové řezy s čokoládovou polevou, které skvěle doplní odpolední kávu 

Cuketové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodným dezertem, kterým si získáte srdce každého milovníka sladkostí i těch, kteří dávají přednost zdravějším alternativám. Tato nevšední pochoutka spojuje svěží chuť cukety s bohatou čokoládovou polevou, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a textur. Přestože může být nápad kombinovat cuketu s čokoládou na první pohled netradiční, věřte, že výsledkem je dokonale sladká a vláčná pochoutka, která vás nadchne.

Těsto je díky cuketě krásně vláčné, navrchu kakaová poleva a ozdobeno rybízem a hoblinkami z hořké čokolády. 

Zdroj: Marcela Velzelová

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 500 g mladé neoloupané cukety
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g cukru
  • 1 vejce
  • 160 g oleje 

Poleva:

  • 100 g másla
  • 15 g kakaa
  • 15 g škrobu (Solamyl)
  • 15 g rumu
  • 115-120 g moučkového cukru 

Jak budeme postupovat:

1) Cuketu rozmixujte, přidejte mouku, prášek do pečiva, oba cukry, vejce a olej a pořádně promíchejte. Těsto přendejte do pekáčku (24×30 cm) a pečte v rozehřáté troubě na 175°C cca 30-40 minut (vyzkoušejte špejlí). Nechte vychladnout.

2) Na polevu si rozpusťte máslo, kakao, škrob, rum a moučkový cukr a důkladně promíchejte (poměr cukru si upravte podle chuti). 

3) Polijte vychladlý korpus, ozdobte rybízem, který svou kyselostí zkrotí sladkost celého zákusku a nechte zchladnout.

Vyzkoušejte také – Lahodné tvarohovo-švestkové řezy