Připravte si 15 minutové koblížky z kefíru i pro úplné začátečníky

Pokud máte doma v lednici kefír, neváhejte se pustit do tohoto dnešního receptu. Ukážeme si společně, jak si připravit chutné koblížky s jejíž přípravou to zvládnou i začátečníci. Koblížky jsou výborné, nadýchané a skutečně delikatesní! Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
koblizky
Zdroj: povar.ru

Koblížky z kefíru

Co budeme potřebovat:
  • 200 ml kefíru
  • 4 pol. lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka vanilky
  • 50 g másla
  • 400−450 g výběrové pšeničné mouky
  • 1 čaj. lžička kypřicího prášku
  • 1 hrnek (na smažení) rostlinného oleje

Jak budeme postupovat:

1) Připravíme si suroviny na koblihy. Máslo je lépe vyndat z chladničky předem, aby nám změklo. Smícháme ho s vajíčkem a cukrem, mícháme dohladka.

2) Přidáme kefír a znovu promícháme.

3) Nasypeme mouku smíchanou s vanilkou a kypřicím práškem do pečiva. Vypracujeme těsto.

4) Neděláme těsto příliš tuhé, jinak budou koblihy těžké. Jakmile těsto přestane ulpívat na rukou, znamená to, že mouky je dostatek.

5) Pracovní plochu si posypeme moukou. Dáme na plotnu pánev s olejem a rozehřejeme ho. Těsto rozválíme přibližně na tloušťku 1 cm. Pomocí dvou sklenic různých průměrů připravíme koblihy.

6) Vložíme koblihy do horkého oleje a smažíme je po obou stranách, dokud se nezačnou barvit do červena.

7) Hotové koblihy vyndáme z pánve, přebytečný tuk odstraníme papírovými ubrousky. Koblihy zchladíme a můžete je podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na koblížky z kefíru i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na dezert s tvarohovým krémem.