Rychlý, bez cukru a želatiny, a přitom dokonale lahodný! Představujeme vám třísložkový dezert, který je hotový za pouhých 5 minut!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třísložkový dezert připravený za 5 minut bez cukru a želatiny
Co budeme potřebovat:
- 5-6 středně velkých pomerančů (600 ml pomerančové šťávy)
- 2-3 lžíce medu (podle sladkosti pomerančů)
- 65 g kukuřičného škrobu
- kokosové vločky, kandované třešně a čerstvá máta – na ozdobu
My jsme připravovali tento dezert v podlouhlé formě o rozměrech 15 x 25 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Odšťavněte pomeranče a šťávu sceďte. Nalijte ji do hrnce s tlustým dnem.
2. Přidejte med a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte šlehací metličkou, aby se neudělaly hrudky.
3. Směs vařte 1-1,5 minuty od začátku vroucího bodu za stálého míchání. Měla by zhoustnout.
4. Přelijte směs do formy natřené olejem z řepkových semínek. Rozprostřete ji rovnoměrně.
5. Nechte dezert vychladnout asi 10 minut a poté ho zakryjte potravinářskou fólií a nechte ztuhnout asi 2-3 hodiny. Až kompletně zchladne, dejte ho do lednice.
6. Lehce nakloňte formu do různých směrů, aby se dezert oddělil od stěn. Poté ho obrátíme na krájecí prkénko.
7. Nakrájejte na kousky podle požadovaných tvarů a velikostí.
8. Každý kousek dezertu obalte v kokosových vločkách.
9. My jsme dezert dále ozdobili polovinami kandovaných třešní a lístky čerstvé máty.
10. Servírujte dezert s chutí!