Rychlý, bez cukru a želatiny, a přitom dokonale lahodný! Představujeme vám třísložkový dezert, který je hotový za pouhých 5 minut!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale.jpg)
Třísložkový dezert připravený za 5 minut bez cukru a želatiny
Co budeme potřebovat:- 5-6 středně velkých pomerančů (600 ml pomerančové šťávy)
- 2-3 lžíce medu (podle sladkosti pomerančů)
- 65 g kukuřičného škrobu
- kokosové vločky, kandované třešně a čerstvá máta – na ozdobu
My jsme připravovali tento dezert v podlouhlé formě o rozměrech 15 x 25 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Odšťavněte pomeranče a šťávu sceďte. Nalijte ji do hrnce s tlustým dnem.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-1-1024x509-1.jpg)
2. Přidejte med a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte šlehací metličkou, aby se neudělaly hrudky.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-2-1024x516-1.jpg)
3. Směs vařte 1-1,5 minuty od začátku vroucího bodu za stálého míchání. Měla by zhoustnout.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-3-1024x514-1.jpg)
4. Přelijte směs do formy natřené olejem z řepkových semínek. Rozprostřete ji rovnoměrně.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-4-1024x507-1.jpg)
5. Nechte dezert vychladnout asi 10 minut a poté ho zakryjte potravinářskou fólií a nechte ztuhnout asi 2-3 hodiny. Až kompletně zchladne, dejte ho do lednice.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-5-1024x513-1.jpg)
6. Lehce nakloňte formu do různých směrů, aby se dezert oddělil od stěn. Poté ho obrátíme na krájecí prkénko.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-6-1024x507-1.jpg)
7. Nakrájejte na kousky podle požadovaných tvarů a velikostí.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-7-1024x513-1.jpg)
8. Každý kousek dezertu obalte v kokosových vločkách.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-8-1024x514-1.jpg)
9. My jsme dezert dále ozdobili polovinami kandovaných třešní a lístky čerstvé máty.
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-9-1024x474-1.jpg)
10. Servírujte dezert s chutí!
![Třísložkový dezert připravený za 5 minut (bez cukru a želatiny)!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2023/07/Desert-din-portocale-10-1024x516-1.jpg)