Patříte mezi milovníky jablečných zákusků? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přími pro Vás. Ukážeme si, jak si připravit vynikající jablečné řezy s luxusní tvarohovou šlehačkou. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník.
Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 4 ks vejce
- 150 g krupicového cukru
- 160 g hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
Jablečná náplň:
- 500 g oloupaných jablek
- 80 g krupicového cukru
- 1 bal. vanilkový pudink
- 300 ml vody
Tvarohová šlehačka:
- 1 ks tvaroh v kostce
- 1 ks šlehačka (objem tuku alespoň 30%)
- dle chuti cukr
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si připravíme těsto. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, následně přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Postupně do sněhu zašleháme i žloutky, olej a nakonec zlehka i prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
2) Těsto vylijeme na plech předem vyloženým pečícím papírem a upečeme při 170 °C do růžova, asi 20 min.
3) Jablka si nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
4) Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladnout.
5) Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme pokapat čokoládovou polevou. Vychladíme a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na čokoládový koláč s mascarpone.
Zdroj receptu: domowysmakjedzenia.pl