Připravte si nakládané vepřové řízky v jogurtové směsi

    Tímto receptem si můžete připravit vynikající nakládané vepřové řízky v jogurtové směsi. Marinování v jogurtu spolu s oregánem a česnekem dodá masu výraznou chuť a zjemní jeho strukturu. Obalení ve vejce a strouhance pak vytvoří křupavou a chutnou kůrku. Smažení na sádle dodá řízkům dokonalou křupavost. Podávejte je s oblíbenou přílohou, jako je bramborová kaše. Tento recept je skvělou volbou, pokud hledáte jednoduchý, chutný a sytý pokrm.

    Zdroj: Romana Važanská

    Co budeme potřebovat:

    • 200 g bílého jogurtu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku
    • 1 lžička sušeného oregána
    • 4 plátky vepřové pečeně
    • Sůl a pepř
    • 2-3 vejce a strouhanka na obalení
    • Sádlo na smažení

    Jak budeme postupovat:

    1) Maso naklepejte, osolte a opepřete podle chuti.

    2) Ve středně velké míse smíchejte bílý jogurt, olivový olej, prolisovaný česnek a sušený oregáno.

    3) Vložte plátky vepřové pečeně do směsi jogurtu a dobře je obalte, aby byly maso rovnoměrně pokryté.

    4) Přesuňte řízky do uzavřené dózy a nechte je marinovat v lednici přes noc.

    5) Následující den řízky vyjměte z marinády a obalte je nejprve ve rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.

    6) Ve velké pánvi rozehřejte sádlo na středním ohni.

    7) Smažte řízky po obou stranách, dokud nezískají zlatavou a křupavou kůrku.

    8) Po upečení přeneste řízky na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odstranil přebytečný tuk.

    Podávejte nakládané vepřové řízky s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.

    Doporučujeme: Pivovarská bašta – lahodný oběd z vepřového masa