Dnes vám přináším recept na jedinečné a oslnivé Rafaelo řezy s jahodami. Tento dezert je kombinací měkkého těsta, kokosu, jemného krému a čerstvých jahod, které dodávají dokonalou sladkou a šťavnatou chuť. Pokud jste dosud nepřipravovali dezerty, nechte se inspirovat tímto receptem a vydejte se na kulinářské dobrodružství.
Stačí pár jednoduchých kroků a vaše kuchyně se zaplní příjemnou vůní. Zkuste si doma připravit tyto pohádkové řezy, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Tak se pusťme do pečení a vychutnejme si tuto oslnivou sladkost s jahodovou krásou, která vás rozhodně nezklame!
Recept na Rafaelo řezy s jahodami:
Jak budeme postupovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1 plný hrnek kokosu
- 250 ml šlehačky (33% tukový obsah)
- Čerstvé jahody (volitelné)
- Máslo (na vymazání plechu)
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravte plech, který vymažte máslem a vysypte kokosem, aby se těsto nelepilo.
3) V misce vyšlehejte vajíčka s cukrem do bílé pěny.
2) Postupně přidejte olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
4) Pokud si přejete, můžete do těsta přidat čerstvé jahody, které těsto oživí svou sladkou a šťavnatou chutí.
5) Přelijte těsto na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.
6) V misce smíchejte cukr moučka s kokosem a posypte jím hustě povrch těsta.
7) Předehřejte troubu na 170-180 stupňů Celsia a pečte těsto po dobu asi 25 minut. Můžete prověřit zda je těsto upečené špejlí, která by měla vyjít suchá.
8) Po upečení vyjměte plech z trouby a ještě horký koláč zalijte šlehačkou. Šlehačka by se měla vsáknout do těsta a dodat mu krémovou konzistenci.
9) Nechte koláč vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte do lednice, nejlépe přes noc, aby se dokonale prolnuly chutě a koláč ztuhnul.
10) Následně koláč nakrájejte na řezy a můžete si vychutnat osvěžující a sladký dezert.