Vynikající květákové placičky, které si snadno připravíte

Pokud jste milovníkem květáku, pak tento recept na květákové placičky je určen přímo pro vás. Jedná se o jednoduchý a rychlý recept, který zvládne i méně zručný kuchař. Placičky mají jemnou květákovou chuť, kterou si můžete navíc obohatit o své oblíbené ingredience jako je sýr, šunka nebo bylinky. Podávat je můžete jako přílohu k masu, ale skvěle poslouží i jako lehký samostatný pokrm, například s kefírovou omáčkou nebo jogurtem.
Vyzkoušejte a užijte si výborný květákový pokrm, který jistě potěší nejen vás, ale i vaše blízké.
Zdroj: Kristýna Navrátilová

Recept na vynikající květákové placičky, které si snadno připravíte:

Co budeme potřebovat:

  • 1 hlávka květáku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 1 lžička mletého kmínu (nepovinné)


Jak budeme postupovat:

1) Květák očistěte, rozdělte na růžičky a uvařte ve vroucí, osolené vodě do měkka. Poté ho nechte vychladnout a odkapávat.

2) Uvařený květák rozmačkejte vidličkou na menší kousky, měli byste získat jakousi květákovou kaši.

3) Do květáku přidejte mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Vše důkladně promíchejte.

3) Na pánvi rozpalte olej. Lžící nabírejte těsto a kladete ho na pánev. Placičky trochu zploštěte a smažte z obou stran dozlatova.

4) Hotové placičky nechte odkapat na papírové utěrce a podávejte je horké.

Tento recept je základní a hodně variabilní. Do těsta můžete dle libosti přidávat i další ingredience, například nastrouhaný sýr, jemně nakrájenou šunku, česnek, bylinky a podobně. Květákové placičky jsou skvělé jako příloha k masu nebo jako lehký pokrm samy o sobě, například s kefírovou omáčkou nebo jogurtem.